Selecteer een pagina

Venues

 

De Bazel, onze inspiratiebron

De Bazel aan de Amsterdamse Vijzelstraat mag zich met recht één van de meest markante gebouwen van de stad noemen. Maakt het exterieur al een diepe indruk, het interieur is van een onovertroffen architecturale schoonheid. Het Stadsarchief is een van de trotse gebruikers van dit monumentale gebouw uit de jaren twintig van de vorige eeuw. Het conferentiecentrum telt een achttal zalen, ooit de chique vergader- en werkruimten van de directies van de roemrijke Nederlandsche Handel-Maatschappij, de rechtsvoorganger van ABN AMRO. Architect Karel de Bazel ontwierp de imposante inrichting van deze ruimten: prachtige parketvloeren met inlegwerk, stijlvolle stucplafonds met kroonluchters, fraaie schouwen, oogstrelende glas-in-loodramen en het meubilair in Art Deco-stijl. Alles draagt bij aan een inspirerende beleving en het welslagen van uw event. U bezorgt uw team, gasten of genodigden een zinnenstrelende ervaring in een welhaast andere werkelijkheid. Grandeur van weleer, met alle voorzieningen van nu!

Direct een locatie reserveren? Klik dan door naar ons reserveringssysteem op onze website get real events

SkY Tower Room

De SkY Tower Room aan het Amsterdamse IJ biedt met haar driezijdige glazen façades een fascinerend uitzicht over Amsterdam. Bij mooi weer is ook de buitenruimte te gebruiken. Naast de hoofdruimte op de 18de verdieping, zijn er tien subruimten. Deze zijn inzetbaar voor break-outsessies tijdens uw congres, vergadering, seminar of presentatie.

Westergasfabriek

De voormalige gasfabriek aan de Haarlemmerweg is vandaag de dag een culturele en recreatieve hotspot die bruist van de activiteiten. De historische gebouwen en het omliggende stadspark zijn met visie en gevoel gerenoveerd en in gebruik voor veelsoortige activiteiten en evenementen.

Passenger Terminal Amsterdam

De Passenger Terminal Amsterdam aan de Piet Heinkade bij het IJ is oorspronkelijk ontwikkeld als aanlegplaats voor cruiseschepen. De grotendeels in glas gehulde passagiershal heeft de vorm van een golf en is in gebruik als venue voor beurzen en evenementen.

Muziekgebouw aan ’t IJ

Het Muziekgebouw aan ’t IJ is een imposante concertzaal met fraaie glazen façade en ontvangsthal op nog geen tien minuten loopafstand van het Centraal Station. De middelgrote zaal telt 725 zitplaatsen en is multifunctioneel aanpasbaar aan de wensen van de opdrachtgever.

Art Nouveau kantoorgebouw

Het kantoorgebouw van de voormalige Algemene Nederlandsche Diamantbewerkers Bond geldt als een van de hoogtepunten uit het werk van de befaamde architect H.P. Berlage. De monumentale architectuur met toren, kantelen en trappenhuis-binnenhof is geïnspireerd op de Italiaanse stadshuizen uit de Renaissance.

Theater Tuschinski

Met een landelijke naamsbekendheid van 100% behoeft het roemrijke Theater Tuschinski nauwelijks extra toelichting. Het rijk gedecoreerde gebouw ademt verschillende stijlen, waaronder de Amsterdamse School, Jugendstil en Art Deco. Bezoekers betreden een illusoire wereld die de verbeelding de vrije loop laat.

De Duif

Dit gebouw in neoclassicistische stijl deed eind 19de eeuw dienst als kerk. Met perfecte ligging aan een van de fraaie Amsterdamse grachten is het gebouw met neobarokke voorgevel vandaag de dag in gebruik als gewilde locatie voor evenementen. De hoge binnenruimte is voorzien van een zwevend akoestisch plafond en leent zicht uitstekend voor middelgrote venues.

Houten kerk uit de 17de eeuw

Deze zeer bijzondere houten kerk werd in de jaren 1668-1670 gebouwd als noodkerk voor bewoners van de tweede uitleg van de Amsterdamse grachtengordel. In 1840 kreeg het interieur een neogotische inrichting. Het gebouw is een ongedachte en sfeervolle locatie voor lezingen, symposia, diners en recepties.

Grachtenpand Herengracht

Dit werkelijk prachtige pand uit 1663/1665 was ooit het onderkomen van prominente koophandelaren en bankiers in de Amsterdamse Gouden Eeuw. De fraai gestileerde zalen, waarvan vele uitkijken op de mooie binnentuin, lenen zich voor stijlvolle evenementen. Ook internationale bezoekers weten deze venue hogelijk te waarderen.

Grachtenpand Keizersgracht

Dit schitterende woonhuis, een ontwerp van architect Adriaen Dortsman, werd ooit bewoond door Ferdinand Bol, een leerling van Rembrandt. Het prachtige interieur brengt bezoekers in vervoering. In de tuin bevindt zich een fraai koetshuis dat tevens inzetbaar is voor bijeenkomsten en events.

Zuiderkerk

De Zuiderkerk is gebouwd tussen 1603 en 1611 naar een ontwerp van de befaamde Amsterdamse stadsbouwmeester Hendrick de Keyser, die er ook zijn laatste rustplaats heeft. Het gebouw was tot 1929 in gebruik als kerk, daarna had het meerdere andere functies, laatstelijk als informatiecentrum voor ruimte, bouwen en wonen van de Gemeente Amsterdam. Vandaag de dag is de fraai gerestaureerde Zuiderkerk een aansprekende verhuurlocatie voor events, zoals recepties, vergaderingen en diners.